‘Het verhaal van............’
Negen Groningse fotografen van Fotoblok050 maken een gezamenlijk verhaal met fotografische beelden. Laat je meenemen in dit verhaal waar associaties de leidraad vormen van de onontkoombare golfbeweging van het bestaan. In februari 2020 zijn deze beelden te zien geweest in Galerie Lichtzone.

Fototrips
Aanleiding is gewoon een gezellig weekendje weg, verrassende fotoreportages zijn het gevolg. Hamburg, Lille, Gdansk en Düsseldorf zijn onze recente bestemmingen. Geïnspireerd door gebouwen, sferen, lijnenspel of lichtinval beleven we de steden op een eigen manier. Kijk hier voor een impressie ….

Groeten uit .....
De steden Groningen en Leeuwarden zijn opnieuw gefotografeerd op basis van foto’s die 100 jaar geleden gemaakt zijn. Door oude en nieuwe foto’s naast elkaar te plaatsen laat zowel Groeten uit Groningen als Groeten uit Leeuwarden zien hoe de stad is veranderd in 100 jaar. Oordeel zelf. Boek Groeten uit Groningen, uitgeverij de kleine uil, ISBN: 9789491065644, uitverkocht. Boek Groeten uit Leeuwarden, uitgeverij de kleine uil, ISBN: 9789491065811.

Tentoonstellingen
Tentoonstellingen van de leden van Fotoblok050

Vierkant Groningen
Fotoblok050 heeft de stad opgedeeld in 46 vierkanten. Al deze 46 vierkanten willen wij fotografisch gaan verkennen. Op deze manier wordt de stad Groningen fotografische geëxploreerd. Wij verwachten nieuwe, verrassende en onverwachte beelden te vinden gedurende dit project.